Bio

Mine Nilay Yalcin er norsk/tyrkisk regissør, dramatiker og utøver med base i Oslo. 

Mine har gjennom hele sitt kunstnerskap hatt fokus på klassekamp, kulturell klassekamp og mangfold. Hun har vært opptatt av at alle skal ha tilgang på scenekunst og at alle må være representert.

Mine har jobbet både i institusjoner, jobbet i friteateret med egne prosjekter og undervist ved teaterskolen NBX i en årrekke.

 

I 2021 gikk Mine ut med master fra KhiO med prosjektet Sirkus Grønland og masteroppgaven «med utsiden som utgangspunkt», en tittel som både peker til det å stå på utsiden av det norske scenekunstfeltet, men også å ta i bruk det offentlige rommet, gata, for å kunne ytre seg fritt.

 

Mine startet i 2018 å jobbe med gateteater som metode for å kunne jobbe friere med sin egen kunstform og for å nå et annet scenekunstpublikum enn de som vanligvis gikk på teater. Hennes første gateproduksjon het «Asfaltpuls – paranoia som faen i solnedgang» og var en gateforestilling som turnerte «gatehjørnene» i Oslo og jobbet med å nå ungdom som var utsatt for stigmatisering av norsk media.  Forestillingen turnerer enda.

 

I 2022 skrev og regisserte hun forestillingen BLIKK som hadde premiere på Kloden teater. BLIKK handler om blikking, skjult mobbing, uthenging og jentevold.

Hennes siste gateprosjekt heter Sirkus Grønland en gateforestilling om et av de mest mangfoldige områdene i Oslo.

 

Tidligere forestillinger